De federale diensten moeten vanaf volgend jaar elektrisch rijden

1j geleden | Nicolas Morlet

De voertuigen die door de federale overheidsdiensten worden ingeschreven, zullen vanaf 1 juli 2024 elektrisch moeten zijn. Dat is een van de maatregelen die de ministerraad heeft goedgekeurd op voorstel van Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken.

België loopt hiermee een stap voor op een Europese richtlijn. Deze bepaalt dat vertegenwoordigers van de overheid tegen 2026 enkel nog met elektrische wagens, of minstens met "nulemissiewagens", mogen rijden. In ons land zal dat vanaf midden 2024 het geval zijn.
 
In totaal heeft de federale administratie - of SPF - een wagenpark van 920 voertuigen, de hulpdiensten, de douane en het leger niet meegerekend. Maar slechts een handvol daarvan komt in aanmerking, want alleen de voertuigen van hoge ambtenaren moeten elektrisch worden. "Bij de federale overheid zijn bedrijfswagens de uitzondering op de regel. De meeste ambtenaren komen met de trein naar het werk", legt de minister uit. In totaal gaat het dus om slechts 170 voertuigen van de 65.000 ambtenaren.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in