Coyote spoort spookrijders op

1mnd geleden | Frédéric De Backer

In 18 maanden tijd heeft de gebruikersgemeenschap niet minder dan 136 voertuigen gemeld die in België aan de verkeerde kant van de weg rijden.

Volgens cijfers van de federale politie bevinden er zich jaarlijks tussen de 350 en 400 spookrijders op de Belgische snelwegen. De gevolgen zijn dramatisch: het Vias Institute heeft in tien jaar tijd 122 ongevallen met gewonden en 27 doden geteld. Om dit probleem aan te pakken werkt Coyote sinds 2016 samen met de verkeerspolitie via een speciale interface. Zodra een lid van de Coyote-gemeenschap (1,6 miljoen gebruikers in België) een voertuig meldt dat verkeerd rijdt, wordt een alarm geactiveerd en wordt de betrokken locatie in real time gelokaliseerd, zodat geen seconde verloren gaat.

Tien levens gered

Tegelijkertijd zendt deze interface een onderscheppingsvoertuig uit, waarschuwt de nationale radiostations en toont zo nodig berichten op de verkeersborden. Een duivels doeltreffende procedure, want in de afgelopen 18 maanden zijn niet minder dan 136 meldingen van spookrijders geregistreerd, zonder dat daarbij doden zijn gevallen. Vincent Hébert, algemeen directeur van Coyote, is blij met deze samenwerking: "Uit de cijfers blijkt dat we het afgelopen jaar ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het redden van een tiental levens op onze wegen, alleen al dankzij dit initiatief.”

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in