Coyote neemt een nieuwe wending met voorspellende technologie

1j geleden | Nicolas Morlet

Coyote waarschuwt zijn gebruikers nu voor het naderen van bochten die dankzij gebruikersgegevens als gevaarlijk staan genoteerd, zodat zij hun snelheid kunnen aanpassen.

Sinds de lancering van de ‘voorspellende veiligheidstechnologie’ (in juni 2020) heeft Coyote gegevens van zijn gemeenschap van gebruikers geanalyseerd en 22.000 bochten geïdentificeerd als gevaarlijk. Het algoritme heeft daarvoor rekening gehouden met meer dan 200 criteria (hoek en kromming van de bocht, vertragingsanalyse, wegtype, remweg voor, tijdens en na de bocht, geregistreerde snelheid over twee jaar...). De analyse van deze gegevens plaatst elke bocht in zijn context (type rijstrook, kruispunt, verkeersdichtheid, enz.) om zo tot een aanbevolen snelheid te komen en deze zo veilig mogelijk te nemen.

Als de bestuurder trager dan de adviessnelheid rijdt, krijgt hij een waarschuwing dat hij een gevaarlijke bocht nadert, terwijl tegelijkertijd de aanbevolen snelheid wordt aangegeven. Als de bestuurder boven te snel rijdt, zegt de waarschuwing ‘vertraag’.

Slechts het begin?

"In vergelijking met 2019 merken we een daling van meer dan 10% in de gemiddelde snelheid voor, tijdens en na de bocht", benadrukt Vincent Hebert, Managing Director van Coyote Systems Benelux. "De resultaten van de analyse motiveren ons om nog meer tools te ontwikkelen, die allemaal nauw verband houden met verkeersveiligheid. Opnieuw tonen we aan dat het gebruik van Coyote actief bijdraagt tot meer veiligheid op de weg", aldus Vincent Hebert.

In samenwerking met Wallonië

In de toekomst wil Coyote nog verder gaan door contextuele criteria (weer, tijdstip van de dag, weekend of werkweek) toe te voegen aan de structurele, waardoor het zijn aanbevelingen aan bestuurders nog beter kan aanpassen aan de realiteit op het terrein.

"Deze technologische ontwikkeling zal bijdragen tot het bereiken van de doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers in de komende vijf jaar te halveren", aldus François Bellot, Minister van Mobiliteit op het federale niveau. "Dit initiatief moet daarom door de autoriteiten worden gesteund en opent, naar ik hoop, de deur naar andere digitale toepassingen met hetzelfde doel: levens redden.”

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in