Binnenkort vijf keer zoveel snellaadstations langs onze wegen

5d geleden

Ionity, de grootste exploitant van snellaadstations in Europa, is van plan om tegen 2025 700 miljoen euro te investeren om het aantal stations uit te breiden. Het consortium wil het aantal oplaadpunten van de huidige 1.500 binnen vier jaar verhogen tot zo'n 7.000.

Het netwerk van oplaadpunten wordt vaak genoemd als een van de sleutelelementen voor een succesvolle overgang naar een elektrische mobiliteit. Met het groeiende aantal elektrische auto's op onze wegen botste het Ionity-netwerk tijdens drukke dagen al op zijn grenzen op sommige plaatsen.

Daarom zal de onderneming in de komende 48 maanden de ontwikkeling van haar infrastructuur opdrijven. Het doel is 1.000 locaties verspreid over heel Europa - tegenover 400 op dit moment - en zo in totaal 7.000 oplaadpunten aan te bieden. Ionity preciseert ook dat deze nieuwe oplaadpunten niet langer alleen langs autosnelwegen zullen worden geplaatst, maar ook in de buurt van grote steden en drukke wegen.

Ter herinnering: Ionity is een consortium dat in 2016 werd opgericht door de fabrikanten Volkswagen, Audi, Porsche, Mercedes, BMW en Ford, in 2018 aangevuld met Hyundai-Kia, om in heel Europa ultrasnel laden (tot 350 kW) aan te bieden.

Gemakkelijker reizen

Deze aankondiging zou degenen moeten geruststellen die nog aarzelen om de stap naar de elektrische auto te wagen uit vrees voor het gebrek aan oplaadvoorzieningen voor lange ritten. Tesla kondigde enkele maanden geleden aan dat het zijn Supercharger-netwerk (600 stations in Europa) in de nabije toekomst zal openstellen voor alle elektrische voertuigen, en TotalEnergies zal tegen 2023 200 snellaadstations (175 kW) installeren op belangrijke Franse wegen, met een minimum van één station elke 150 kilometer op het Europese netwerk tegen 2025.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in