Belg besteedt 4,41% van jaarinkomen aan brandstof

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Volgens een studie van de verzekeringsmaatschappij confused.com in 15 Europese landen geven Belgische automobilisten 4,41% van hun jaarinkomen uit aan brandstof voor hun mobiliteit. Een van de laagste percentages in Europa.

Dit aandeel komt overeen met gemiddeld 1.131,43 euro per jaar. Klinkt dat als hoog, dan ligt het 16% lager dan bij onze Franse buren (6,26% en 1.359,8 euro per jaar). België staat slechts 14de op de lijst van 15 landen, wat betreft brandstofuitgaven in verhouding tot het inkomen.

Bovenaan de lijst geven de Grieken in verhouding tot hun inkomen verhoudingsgewijs het meest uit aan brandstof: 13,13%. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de zeer hoge brandstofprijs per liter, de derde duurste in Europa na Finland en Nederland.

Na de Grieken zijn het de Portugezen die het grootste deel van hun inkomen uitgeven aan brandstof (9,79%), wat veel meer is dan hun Spaanse buren (5,41%). Op de derde plaats staat het Verenigd Koninkrijk, met 8,21%. Onderaan de tabel geven de Luxemburgers het minst uit aan brandstof in verhouding tot hun inkomen: 3,76%.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in