BMW heeft een eenvoudige oplossing om de ecologische impact van de auto te verminderen

1mnd geleden | Nicolas Morlet

In het licht van het streven van de auto-industrie naar ongebreidelde groei heeft Monika Dernai, hoofd duurzaamheid van BMW, een idee dat de impact van de auto op het milieu aanzienlijk zou kunnen verminderen. En het is simpel...

De afgelopen jaren zijn er weinig opwerpingen geweest tegen de massale elektrificatie van het wagenpark. De marketingafdelingen van de meeste merken verkopen het idee dat elektrische auto's de planeet zullen redden uit de klauwen van de opwarming, zelfs als de auto in kwestie een SUV is die bijna drie ton weegt.

In een interview met het Britse AutoExpress stelt Monika Dernai een andere snelle, gemakkelijke en goedkope manier voor om dit te doen: onze auto's langer gebruiken! Een logische oplossing, gezien het milieueffect van de productie van nieuwe auto's.

Maar om ervoor te zorgen dat het voertuig aantrekkelijk blijft en dat de klant het niet nodig vindt om het om de twee, drie of vier jaar te vervangen, zoals vaak het geval is, promoot zij een oplossing waarbij de auto tijdens zijn levensduur wordt "opgewaardeerd".

Hoe kan dat? "Door nieuwe technieken op de aftermarket te ontwikkelen en auto's zo te ontwerpen dat bijvoorbeeld de stoel kan worden verwijderd en een nieuwe kan worden geïnstalleerd. Een systeem waarmee de levensduur van de auto kan worden verlengd bij eenzelfde eigenaar, of kan worden doorverkocht als een tweedehands "gereviseerd" voertuig.

Fabrikant zouden kunnen profiteren van deze "circulaire economie", omdat het werk zou opleveren voor werkplaatsen en dealers, die een daling in hun bezoek verwachten door het wijdverbreide gebruik van elektrische motoren.

Tags: Mobiliteit BMW
BMW heeft een eenvoudige oplossing om de ecologische impact van de auto te verminderen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in