Autonome auto's zullen maximaal vervuilen

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Volgens een universitaire studie zou de koolstofvoetafdruk van deze voertuigen catastrofaal zijn vanwege de informatica aan boord.

Is de autonome auto een goed idee? Niet echt volgens een zojuist gepubliceerde studie van het prestigieuze MIT (Massachusetts Institute of Technology). De reden: de enorme hoeveelheid energie die nodig zal zijn om ze te bedienen. Autonome voertuigen zijn uitgerust met allerlei camera's en sensoren, en met ultrakrachtige interfaces die een groot aantal continue berekeningen uitvoeren om de vereiste parameters voor het rijden te analyseren.

140 miljoen ton

De onderzoekers maten daarom de uitstoot van broeikasgassen als iedereen op dit type auto zou overstappen. Het resultaat: de autonome rijsystemen van al deze voertuigen zouden 140 miljoen ton extra broeikasgassen genereren door de elektriciteit die nodig is om ze te laten werken. En dat voor slechts één uur rijden per dag! Om een idee te geven: dat is het equivalent van de uitstoot van broeikasgassen die momenteel door alle datacenters ter wereld wordt uitgestoten.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in