Automarkt is verder gekrompen in augustus

2w geleden | Nicolas Morlet

Na een somber jaar in 2020 werd verwacht dat de registraties in 2021 zouden aantrekken. Dit is duidelijk niet het geval. Augustus heeft het opnieuw bewezen, met aanzienlijk lagere volumes, zowel voor de maand als voor het jaar in zijn geheel.

Met 27.026 inschrijvingen noteerde de maand augustus een daling van 25,76% ten opzichte van dezelfde maand in 2020, ondanks een extra werkdag (22 tegen 21). Deze cijfers dragen nog steeds de littekens van de aanhoudende Covid-19-crisis, maar zijn natuurlijk ook - en vooral - het resultaat van het tekort aan halfgeleiders.

De chipschaarste dwingt fabrikanten ertoe hun productievolumes te verlagen, waardoor de leveringstermijnen aan de klanten aanzienlijke vertraging oplopen. De krimp van 3,53% over acht maanden ten opzichte van 2020 liegt er niet om, ook al werd het voorjaar sterk beïnvloed door de wekenlange sluiting wegens de lockdown.

BMW blijft op de troon

In deze onrustige context trekt BMW aan het langste eind. Het merk schreef 2.954 auto’s in tijdens augustus (-14,55%), waarmee het zijn leiderspositie over acht maanden consolideert met in totaal 29.639 inschrijvingen. Zowel in augustus als cumulatief staat Volkswagen op de tweede plaats (met respectievelijk 2.734 en 26.454 inschrijvingen). Audi vervolledigt het maandelijkse podium (2.293), Peugeot doet dat over het lopende jaar (21.479).

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in