4 op de 10 Belgen gebruiken duurzaam vervoer om naar het werk te gaan

2j geleden

Een onderzoek uitgevoerd door Ipsos voor Partena Professional onthult dat 43% van de Belgische werknemers gebruikmaakt van duurzame vervoersmiddelen om naar het werk te pendelen. Maar er zijn natuurlijk grote verschillen tussen de regio's.

Het is niet verwonderlijk dat de werknemers in Brussel het vaakst gebruikmaken van duurzame vervoermiddelen om naar het werk te gaan. Dit is het geval voor 69% van hen. Onder "duurzaam" verstaat Partena Professional "openbaar vervoer en emissieneutrale voertuigen (elektrische voertuigen, fietsen, enz.), inclusief verplaatsingen te voet". Dit percentage daalt tot 44% in Vlaanderen en slechts 31% in Wallonië, waar de reisomstandigheden (langere trajecten, minder verstedelijking, kariger uitgebouwd openbaar vervoer) minder geschikt zijn.

Onder de Brusselaars maakt 52% voor zijn verplaatsingen gebruik van het openbaar vervoer, tegenover 17% van de Walen en 11% van de Vlamingen. Daartegenover staat dat 1 op de 5 Vlamingen met de fiets naar het werk gaat, tegenover slechts 7% van de inwoners van de hoofdstad en 2% in het zuiden van het land. In Wallonië daarentegen wordt de niet-elektrische personenwagen het meest gebruikt, namelijk door 60% van ons. Dit cijfer daalt tot 44% voor Vlaamse werknemers.

De enquête werd uitgevoerd bij een steekproef van 1.100 Belgen die aangaven dat zij een voltijdse of deeltijdse betaalde baan als hoofdberoep hadden. In totaal hebben 568 werknemers de vragenlijst beantwoord.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in