Mazda laat in zijn elektrische kaarten kijken

2j geleden

Mazda, een fan van originele technische oplossingen, deelt zijn plannen over de verdere elektrificatie van zijn gamma. Het zal niet zo’n vaart lopen als bij andere merken. Slechts een kwart van de modellen stapt in 2030 af van fossiele brandstoffen.

 

Met slechts één elektrisch model (de MX-30) en een milde aanpak voor hybridisering is Mazda niet zo ver gevorderd als vele concurrenten in de race naar elektrificatie. In dat licht heeft de fabrikant een inkijk gegeven in zijn nieuwe plannen. Het kondigt vijf hybrides en vijf plug-inhybrides aan. Bovendien zal het Japanse merk drie nieuwe 100% elektrische voertuigen op de markt brengen.

Een nieuw platform, Skyactiv EV Scalable Architecture genoemd, zal worden gebruikt voor de emissievrije modellen die vanaf 2025 op de markt komen. De Japanse onderneming denkt er niet aan om verbrandingsmotoren op te geven en blijft zich concentreren op haar Skyactiv-technologie. Tenslotte heeft het merk zich aangesloten bij de eFuel Alliance voor de ontwikkeling van synthetische brandstoffen. Die moeten nog wat rek zetten op de carrière van klassieke verbrandingsmotoren.

 

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in