Hyundai vestigt (weer) wereldrecord op waterstof

2j geleden

In Australië heeft een Hyundai Nexo een afstand van 887,5 kilometer afgelegd op één enkele voorraad waterstof, een prestatie die een ander wereldrecord breekt dat in 2019 door hetzelfde model werd gevestigd.

 

De Australische rallyrijder van Hyundai, Brendan Reeves, reed voor de recordpoging in een productie-Nexo. Hij startte in Essendon Fields in Melbourne. Na 807 kilometer zuinig rijden, kwam Reeves aan in Broken Hill met nog een aanzienlijke actieradius op de boordcomputer van het voertuig.

Hij ging verder naar Silverton, een stadje in de outback aan de rand van Broken Hill, bekend als decor voor de post-apocalyptische actiefilm Mad Max 2: The Challenge uit de jaren 80.

De auto reed vervolgens nog ongeveer 60 kilometer voordat de waterstoftanks helemaal leeg waren. De totale afgelegde afstand bedroeg 887,5 km, volgens de boordcomputer van de Nexo. Daarmee overtrof de Australiër het vorige wereldrecord van 778 kilometer dat werd gevestigd door de Franse piloot Bertrand Piccard, ook in een Nexo. Hij reisde dwars door Frankrijk van Sarreguemines naar Le Bourget.

 

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in