Dacia gaat internationaal

3j geleden

Voorlopig wordt het budgetmerk van Renault alleen verdeeld in Europa en enkele landen rond de Middellandse Zee. Volgens Luca de Meo, CEO van de groep waartoe Dacia behoort, gaat dat veranderen.

In een interview met Automotive News heeft Luca de Meo, CEO van de Renaultgroep, uitgelegd welke veranderingen hij wil doorvoeren bij Dacia. Voorlopig worden de auto's van het Roemeense merk verdeeld in Europa en in enkele Maghreblanden zoals Marokko en Algerije. In andere delen van de wereld, zoals Brazilië of India, worden Dacia-producten wel op de markt gebracht, maar onder de merknaam Renault.

De Meo wil dat veranderen. Maar deze transformatie kan alleen als Renault een trapje op de ladder stijgt en zo plaatsmaakt voor zijn lagekostendochter. De grote baas waarschuwt dat die operatie tijd zal vergen: volgens hem zou Dacia pas over een jaar of tien, d.w.z. over anderhalve generatie, met zijn internationaliseringsproces moeten beginnen. De Bigster, die onder het wapenschild van Renault op de Amerikaanse markt zal worden gebracht, is daarvan het bewijs.

Tags: Dacia Renault

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in