VAN DE REDACTIE - Moedige Russische's collega's

10mnd geleden


In dit nummer van Auto Trends kan je ondermeer lezen dat de Kia EV6 is uitgeroepen tot Car of the Year, een prestigieuze verkiezing waarin een zestigtal Europese journalisten mogen stemmen en waarvan je favoriete automagazine mede-organisator is.

Als mede-organisator was onze redactiedirecteur Stéphane Lémeret dan ook nauw betrokken bij een moeilijke beslissing die in de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar moest worden genomen: of de twee Russische journalisten in het licht van de recente gebeurtenissen wel in de jury konden blijven zetelen. De meningen waren verdeeld. Sommige leden vonden van wel, en argumenteerden dat COTY zich niet moet inlaten met politiek. Anderen wilden onze Russische collega’s aan de kant geschoven zien, om onze solidariteit met Oekraïne en ons afkeuren voor de handelingen van Putin duidelijk te maken. Uiteindelijk kwam het tot een compromis: onze twee Russische collega’s konden niet meestemmen voor deze editie 2022 van Car of the Year, in de hoop dat alles volgend jaar opnieuw in een normale plooi valt.

Die beslissing nemen, werd vergemakkelijkt door het feit dat onze twee Russische collega’s zelf om deze tijdelijke ‘schorsing’ vroegen. Ze vonden het normaal dat Car of the Year tijdens de ceremonie om de winnaar bekend te maken geen vlag zou tonen met de kleuren van een oorlogvoerend land. Ze aarzelden ook niet om te bevestigen dat ze tegen de oorlog zijn, en de acties van hun president helemaal niet valideren. In een land waar opposanten het vaak hard te verduren krijgen, is dat bijzonder moedig. We wensen onze Russische collega’s dan ook veel sterkte toe in wat een heel moeilijke situatie is, een situatie waarin de president van hun land ze samen met al hun landgenoten heeft meegesleept. En uiteraard gaan onze gedachten ook en vooral naar de Oekraïense bevolking, die dramatische tijden beleeft die wij ons langs deze kant van Europa niet kunnen voorstellen.

Joost Bolle
Hoofdredacteur
joost.bolle@telenet.be

VAN DE REDACTIE - Moedige Russische's collega's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in