VAN DE REDACTIE – Brussel, hoofdstad van de auto

3w geleden

Je zal in dit nummer 313 geen reportage over het recente autosalon van Parijs vinden. Het evenement had immers niets om het lijf.

Omdat de organisatoren maar twee paviljoenen gevuld kregen -almaar minder merken vinden een salon nog opportuun. Omdat sommige merken weinig lieten zien -7 auto’s op de stand van DS, 3 bij Jeep. Omdat Renault er met zijn leuke en wél gestoffeerde stand het enige lichtpunt in de treurnis was.

Nadat Frankfurt al ten grave werd gedragen en het ooit zo gezaghebbende Genève op de schop ging, ligt nu de kop van Parijs op het blok. Voor een bijl die onherroepelijk zal vallen. De organisatoren van autosalons overal in Europa zweren immers bij schaalverkleining en kostenbesparing. En vergeten dat een autosalon die naam waardig een droomwereld moet zijn voor de bezoeker. Niet in het minst voor de jonge bezoekers. Ik hoop dat de organisatoren van het Brusselse Autosalon dat niet vergeten. Temeer omdat hier een gulden kans ligt: Brussel is nu stilaan het enige salon in Europa dat nog ‘marcheert’, want volk aantrekt. Meer dan ooit moeten we hopen dat het Brusselse evenement straks nog altijd die droomwereld biedt, en de massa die ongetwijfeld weer komt niet ontgoochelt. Want jonge en minder jonge mensen die dromen van auto’s, die zijn er genoeg. Dat bewijst onze site autotrends.be met een aantal unieke bezoekers per dag dat exponentieel blijft stijgen, bijna verviervoudigd in vergelijking met 2021 -waarvoor onze dank.

Een succesvol salon met veel volk, veel leuke en interessante auto’s, en geen al te zichtbare en dus domme vormen van besparing, kan onze autobeurs een duurzame toekomst bieden. En Brussel op die manier promoveren tot hoofdstad van de auto. Een proces dat immers al is ingezet: de jury van Car of the Year, de meest prestigieuze onderscheiding in de autowereld, heeft niet zomaar beslist om de Auto van het jaar 2023 bekend te maken op ons Autosalon. Waarover je alles te weten komt in het lijvige dossier dat we eind december in ons volgende nummer serveren.

Joost Bolle

Hoofdredacteur

Jurylid Car of the Year

joost.bolle@telenet.be

VAN DE REDACTIE – Brussel, hoofdstad van de auto
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in