Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021

3j geleden | Nicolas Morlet

De ceremonie voor de proclamatie van de Auto van het Jaar verliep dit jaar virtueel. Voor de tweede keer in zijn carrière ging de titel naar de Toyota Yaris.

 

De 59 autojournalisten uit 22 Europese landen besloten het maximumaantal punten toe te kennen aan de Toyota Yaris, waarmee deze auto de titel Auto van het Jaar 2021 in de wacht sleepte. De Japanse stadswagen verzamelde 266 punten en versloeg daarmee de Fiat 500 (240 punten) en de Cupra Formentor (239 punten). Daarna volgden de Volkswagen ID.3 (224 punten), de Skoda Octavia (199 punten), de Land Rover Defender (164 punten) en de Citroën C4 (143 punten).

Na de eerste generatie in 2000 is het de tweede keer dat de Yaris de prestigieuze trofee in de wacht sleept. Voor Toyota is het de derde trofee. In 2005 won de Prius.

 

Een verwacht resultaat

Voor Stéphane Lémeret, redactiedirecteur van Auto Trends en een van de twee Belgische juryleden, is de winnaar geen echte verrassing :

"Van de finalisten was dit de auto met de meeste kwaliteiten. Hij is mee met zijn tijd en heeft een hybride motor die goed is aangepast aan de noden van vandaag. De Yaris ziet er mooi en dynamisch uit en als GR is hij ronduit opwindend om mee te rijden. Dat heeft in zijn voordeel gespeeld, want de meeste juryleden zijn autoliefhebbers. Ik heb op de Yaris gestemd, omdat het eigenlijk de logica zelve is."

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in