Touring lanceert een petitie voor lagere brandstofprijzen

2j geleden | Nicolas Morlet

Geconfronteerd met de stijgende brandstofprijzen, neemt Touring de koe bij de horens. De automobilistenorganisatie lanceert een onlinepetitie om onze leiders op te roepen de prijzen aan de pomp te verlagen.

"Onze regeringen hebben geen controle over de olieprijs op de internationale markt, maar zij kunnen wel een halt toeroepen aan de extra inkomsten uit accijnzen die hierdoor worden gegenereerd", aldus Touring. De organisatie pleit daarom voor de terugkeer van het omgekeerde cliquetsysteem, dat de accijnzen op brandstof verlaagt wanneer deze een bepaalde drempel overschrijden. Maar het is de regering die over de aanvraag beslist, wat voor het laatst in 2018 is gebeurd.

Touring wijst er ook op dat "de auto goed is voor driekwart van het aantal kilometers dat in ons land wordt afgelegd en twee op de drie werkende Belgen in staat stelt zich van en naar het werk te begeven. [...] De automobilist betaalt zijn mobiliteit duur: jaarlijks gaat ongeveer 20 miljard euro op aan belastingen, heffingen en accijnzen op het bezit en het gebruik van motorvoertuigen". Een beperking van de accijnzen wanneer de literprijs meer dan 1,70 euro bedraagt, is volgens Touring "[een] billijke eis".

Om de petitie te ondertekenen, bezoek de Touring website of klik hier.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in