Salariswagen maakt van België erg dynamische automarkt

3j geleden | Nicolas Morlet

Febiac heeft zopas haar "Pocket Guide" van de automobielsector gepubliceerd, die gegevens van de Belgische automarkt bundelt en analyseert. Hieruit blijkt dat onze markt een buitenbeentje binnen Europa is. Met dank aan de salariswagen.

 

Met gemiddeld 48 nieuwe auto's per 1.000 inwoners is België bijna de meest dynamische automarkt van Europa. Luxemburg ligt nog ver voorop (90), maar ons land eindigt wel voor Duitsland en Frankrijk. We zitten ook ruim boven het gemiddelde in West-Europa (EU15) dat 34 per duizend bedraagt. België vertegenwoordigt 2,8% van de EU15-bevolking, maar onze markt voor nieuwe auto's is goed voor 4% van het Europese volume.

 

Geografische ongelijkheden

Het zijn de salariswagens die deze cijfers tekenen. Want in 2019 - de laatste gegevens die in de publicatie zijn opgenomen - waren zij goed voor 54% van de inschrijvingen, de beroepsvoertuigen van zelfstandigen niet meegerekend.

 

Vlaanderen en Brussel nemen samen 47% voor hun rekening, en 27% van de 28% van de voertuigen die via een contract op lange termijn worden geleased, zijn in deze twee gewesten ingeschreven. Niet onlogisch. De belangrijkste leasespelers zijn in Brussel en zijn periferie gevestigd.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in