Het Autosalon van Brussel, een zwendel?

1w geleden | Maxime Pasture

Sommige spelbrekers die - zo heb ik de indruk - niet hetzelfde Autosalon hebben bezocht als ik, hebben het woord "zwendel" in de mond genomen wanneer ze het over het Autosalon van Brussel 2023 hebben. Dit maakt me echt kwaad...

"Geen motoren, geen bestelwagens, verschillende afwezige merken, geen supercars: hou je 15 euro maar op zak, het Autosalon is oplichterij! Dit is wat ik lees op sociale netwerken. Genoeg om me in opstand te brengen. En om me te laten reageren op deze spelbrekers die meestal valse informatie verspreiden.

"Geen motoren": Oké, er waren geen motorstands dit jaar. We hebben al uitgelegd waarom in een van onze artikelen (lees het hier). Maar BMW en Honda hadden nog elk drie motoren op hun respectieve stands, tot vreugde van de tweewielerfans.

"Geen commerciële voertuigen": er was inderdaad geen stand die exclusief gewijd was aan nutsvoertuigen. Maar of het nu bij Maxus, VW of Ford was, ik kon verschillende bedrijfsvoertuigen zien. En niet te vergeten: de indrukwekkende legervoertuigen die me sprakeloos achterlieten. Dus nogmaals, dit is valse informatie.

"Ja, Volvo is niet gekomen. Ja, Mercedes had geen stand met haar hele gamma, maar in de nieuwe uithoek "The Avenue" waren toch drie modellen met de ster te bewonderen. Bovendien waren in ditzelfde deel van de show veel supercars te zien. Dat brengt me bij de laatste valse bewering: "Geen supercars". Zal ik ze voor je opnoemen? McLaren Artura, McLaren 720S, Lotus Eletre, Lotus Emira, Porsche, Alpine, BMW 3.0 CSL, BMW M2, M3 Touring, Jaguar F-Type, Alpina, Lamborghini Huracan Sterrato in Europese première, Rimac Nevera, Bugatti Chiron, enz. Is dat genoeg?

Tot slot, klagen over een prijs van 15 euro... dat is echt "kleinzerig". Hoeveel moet je betalen om vandaag naar de bioscoop te gaan? Ik herinner me dat de Mondial van Parijs, met zeer weinig fabrikanten, een toegang vroeg tussen 16 en 20 euro! In Brussel kon je voor 15 euro 95% van het Belgische (en zelfs Europese) wagenpark bewonderen. Dus, eerlijk gezegd, denk ik dat de overgrote meerderheid van de meer dan 265.000 mensen (het exacte cijfer is op het moment van schrijven nog niet bekend) die het Salon hebben bezocht, aan hun trekken zijn gekomen. En de glimlachen die ik twee dagen lang op de Brussels Motor Show heb gezien, zullen me niet tegenspreken...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in