Elektrische auto's raken (veel) verder dan aangekondigd

2j geleden

Dit is gebleken uit een grootschalige test die in Noorwegen is uitgevoerd met 21 verschillende modellen die van 100% tot 0% van hun batterij werden gereden, tot ze moesten worden getakeld.

 

Om na te gaan of de afstanden die de fabrikanten volgens de WLTP-norm meedelen ook geloofwaardig zijn, reed de NAF (Noorse automobielfederatie) met 21 volledig opgeladen elektrische modellen tot ze zonder stroom kwamen te zitten. Grote winnaar bleek de BMW iX3, die 556,2 kilometer aflegde, wat 106 kilometer meer is dan geadverteerd.

In totaal deden 18 van de 21 geteste auto's het beter dan de door hun fabrikant opgegeven cijfers. Puur op autonomie kwam de Tesla Model 3 Long Range als beste uit de bus met een totaal van 654,9 kilometer, gevolgd door de Ford Mustang Mach-E Long Range 2WD (617,9 kilometer).

Tot slot merkte de NAF op dat veel auto's toch nog enkele kilometers konden doorrijden, ook al kondigden ze een actieradius van 0 kilometer aan. In het geval van de Tesla ging het om een bonusafstand van bijna 60 kilometer! Tot zover range anxiety.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in