Betrouwbaarheidsonderzoek onthult verrassende hekkensluiter

2j geleden

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft de betrouwbaarheid van auto's geanalyseerd. De beste plaatsen worden ingenomen door Aziatische fabrikanten. De slechtst presterende, aan de andere kant van het spectrum, is een verrassing...

Voor haar enquête ondervroeg Test-Aankoop 52.000 autobezitters over de betrouwbaarheid van hun auto's met een leeftijd tussen 6 maanden en 10 jaar oud. Aan het eind van de enquête hadden de meest genoemde problemen betrekking op de elektrische functies van de auto (17%), gevolgd door de remmen (13%) en de motor.

 

De organisatie stelde ook een score samen van de meest betrouwbare merken. Lexus kwam als beste uit de bus met een score van 95/100. Het merk wordt gevolgd door Subaru (93/100) en Toyota (91/100). Seat is de eerste grote Europese fabrikant in de rangschikking en staat op de 10de plaats met 85/100.

Mercedes en BMW delen de 13de plaats met een score van 82/100. Achteraan in de rij staan Jaguar, Land Rover en Alfa Romeo (respectievelijk 68 en 64/100), terwijl Tesla onderaan bengelt met maar 60/100.

Het is lang niet de eerste keer dat het jonge Amerikaanse merk slecht presteert in betrouwbaarheidsonderzoeken, maar wat nog het meest verbaast is dat het bovenaan staat in de tevredenheidsranglijst, met een score van 91/100. Dit bewijst dat het merk zo aantrekkelijk is voor zijn klanten, dat ze de grillige betrouwbaarheid voor lief nemen. Maakt liefde blind?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in