BMW en Mini doen recordschenking aan Belgische technische scholen

2j geleden | Nicolas Morlet

BMW Group Belux heeft een recordaantal van 23 BMW’s en MINI’s geschonken aan technische scholen in België. De groep wil zo getalenteerde toekomstige technici vinden door hen tijdens hun studies kennis te laten maken met nieuwe automobieltechnologieën.

 

"De autotechnologie evolueert razendsnel. Denk maar aan elektrificatie via hybrides of de steeds grotere impact van elektronica", zegt Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux. “Daarom is het essentieel dat jongeren tijdens hun studies met deze nieuwe ontwikkelingen in aanraking komen. Het is voor hen ook leuker dan te moeten sleutelen aan oude en verouderde modellen. Als fabrikant en zeker als marktleider hebben wij op dit gebied een rol te spelen. Het is onze plicht om scholen de juiste stimulans in de juiste richting te geven.”

BMW werkt al enkele jaren structureel samen met zo'n 300 scholen in het land. Het doel hiervan is de opleiding te verbeteren van de 180 toekomstige technici die het merk elk jaar zoekt.

Onder de 23 modellen die dit jaar werden uitgedeeld, bevonden zich alle soorten Mini’s en BMW’s, inclusief een Cooper S en een M4, maar natuurlijk ook plug-in hybrides. De totale waarde (catalogusprijs, inclusief opties) van de schenking bedraagt 1 miljoen euro.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in