Zoute GP veilt Cadillac van koning Boudewijn

3w geleden

Tijdens de veiling van Bonhams op Zoute GP zal de Cadillac die paradeerde tijdens het huwelijk van koning Boudewijn en koningin Fabiola in andere handen overgaan.

Deze Cadillac 62 cabriolet, door het Koninklijk Paleis in 1953 besteld en het jaar daarop afgeleverd, werd gebruikt als officieel paradevoertuig en was het voertuig van dienst tijdens het huwelijk van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola in 1960. Deze auto onderscheidt zich door zijn tweedelige voorbank en de handgrepen op de voorruit. Maar de meest in het oog springende aanpassing is de enorme plexiglasbel die als dak dient en die door carrosseriebedrijf Duchatelet in Luik werd gemaakt.

De Cadillac werd vervolgens gebruikt als ceremonieel voertuig, voordat hij door de stad Brussel werd gebruikt voor haar vipbezoekers. De auto wisselde daarna verschillende keren van eigenaar voordat hij in handen kwam van een verzamelaar die hem tegen hoge kosten (meer dan 50.000 euro) liet restaureren. Op 10 oktober zal dit stukje Belgische koninklijke geschiedenis worden geveild op een door Bonhams georganiseerde veiling in Le Zoute. De geschatte afhamerprijs ligt tussen 70.000 en 90.000 euro.

tags-label Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in