Volgens de wetenschap is de McLaren F1 de mooiste auto ter wereld

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Over smaak en kleur kan niet worden getwist, gaat de boutade. En auto's zijn geen uitzondering op de regel, ook al zijn sommige modellen populairder dan andere. Een Brits bedrijf heeft echter de mooiste auto ter wereld bepaald op basis van wetenschappelijk meetbare waarden.

Car4Reg, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gepersonaliseerde nummerplaten in het Verenigd Koninkrijk, heeft de vijftig modellen uit de ranglijst van het gespecialiseerde magazine Autocar vergeleken met de "gulden snede" om de "mooiste", of in ieder geval de meest harmonieuze, te bepalen.

Met deze formule berekenden ze de verhouding van de respectievelijke afmetingen van elk model om het verschil te vinden met het beroemde "gouden getal", d.w.z. 1,61803398875. Het is duidelijk dat hoe dichter de verhouding van het model bij dit getal lag, hoe hoger de eindscore uitviel.

In dit spelletje is het de McLaren F1 uit 1994 die, met een verschil van slechts 1,33%, zich tot mooiste auto ter wereld mag kronen. De Britse sportwagen heeft een voorsprong op de Lamborghini Miura uit 1970, met een verschil van 1,94%, en de Ferrari TR250 uit 1957, met een verschil van 2,36%.

Vermeldenswaard is dat Ferrari met negen modellen de best vertegenwoordigde fabrikant is in dit klassement, vóór Alfa-Romeo en Aston-Martin met elk vijf modellen.

De gulden snede

De gulden snede is een wiskundige vergelijking die al 2.500 jaar oud is en als referentie voor ideale verhoudingen wordt gebruikt. Historisch gezien werd het gebruikt door architecten en kunstenaars in hun zoektocht naar perfectie. Michelangelo gebruikte het om "De Schepping van Adam" te schilderen op het plafond van de Sixtijnse Kapel.

Tags: Classics
Volgens de wetenschap is de McLaren F1 de mooiste auto ter wereld
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in