Turbo 3 : een moderne Renault 5 Turbo met een échte motor!

1mnd geleden

De Renault 5 Turbo of Turbo 2 zijn vandaag echte verzamelobjecten. Het exemplaar waar u naar kijkt, deze Turbo 3, is dat ook. Hij is echter niet van Renault-origine, het gaat om een "restomod" een knipoog naar de eerste twee, maar dan wel eentje met moderne technologie.

Hoewel hij weldegelijk op een R5 Turbo lijkt, die vooral populair werd door zijn race-palmares met Jean Ragnotti aan het stuur, heeft de hier afgebeelde Turbo 3 echter geen gemeenschappelijke componenten met zijn illustere voorganger. Dit is de eerste creatie van Légendes Automobiles, een startup die door drie jonge autoliefhebbers werd opgericht om klassiekers te doen herleven met een moderne twist.

Deze Turbo 3 is gebaseerd op een racechassis waarop een koetswerk van carbon werd gemonteerd. Het design is een trouwe replica van de originele R5, maar de auto oogt ook erg hedendaags, met LED-verlichting en een digitaal instrumentenpaneel binnenin. De flanken en de achterruit zijn getooid met een Turbo 3 sticker.

Onder de motorkap zit geen elektrische aandrijving, maar wel een klassieke benzinemotor, met een vermogen dat wordt opgevoerd tot 400 pk. De krachtbron wordt aan een manuele versnellingsbak gekoppeld.

Wie dacht dat dit prototype slechts een ‘one-off’ wordt, is eraan voor de moeite: Légende Automobiles is van plan om hem in beperkte oplage te bouwen. Omwille van het stevige prijskaartje zal het slechts een hebbeding worden voor de meer begoede liefhebber.  

tags-label Classics Renault
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in