Renault toont op Le Mans Classic 3 replica's van de beroemde 4CV

1mnd geleden

De 10e editie van de Le Mans Classic vindt plaats van 30 juni tot 3 juli 2022, en zoals bij elke editie zal Renault aanwezig zijn. Dit jaar begeeft het merk zich op circuit met drie Renault 4CV's, de eerste auto met een motor achterin die in 1949 deelnam aan de 24 Uren van Le Mans.

De drie 4CV's zullen worden bestuurd door uitzonderlijke piloten: Alain Serpaggi, deelnemer met een Alpine A 210 tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1969, en Géraldine Gaudy, journaliste bij het dagblad Argus. Zij zullen elk om beurt achter het stuur van een replica van een model uit 1950 plaatsnemen. 

Julien Saunier, de regerende winnaar van de Alpine Trophy, gesteund door WRC-coureur Patrick Henry en het Belgische duo Christian Chambord en zijn teamgenoot Jean-Pierre Prévot, zullen twee 4CV-replica's van de modellen uit 1951 besturen. 

Op het historische circuit zal Renault een tentoonstelling inrichten rond twee iconen van het merk: de Renault 4CV en de Renault 5 (die in 2022 zijn 50e verjaardag viert), met negen versies van elk van beide. Bovendien zullen meer dan 100 voertuigen van privéverzamelaars het feest in de zone van de Renault-clubs bijwonen.

Deze editie van Le Mans Classic markeert ook het begin van de samenwerking tussen Renault en Artcurial. Op 2 juli zullen acht uitzonderlijke loten te koop worden aangeboden. Verzamelaars krijgen zo de kans zich een deel van de Renault-legende toe te eigenen en een tweede adem te geven aan autoschatten die vroeger in de depots van het merk werden bewaard. 

De eerste ster in de rubriek "De Renault Iconen" is de Renault Formule 1 RE40-03 ex-Alain Prost uit 1983.

Renault toont op Le Mans Classic 3 replica's van de beroemde 4CV

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in