Puntgave McLaren F1 breekt veilingrecord

1mnd geleden

Met 387 kilometer op de teller en al zijn originele accessoires nog intact heeft deze McLaren F1 uit 1995 de veilinghal in het Amerikaanse Pebble Beach op hol doen slaan.

Het McLaren-chassis 029 werd nieuw gekocht door een Japanse verzamelaar en was de 25ste auto die aan een klant werd geleverd. Vervolgens heeft de auto in zijn zeldzame Creighton Brown-lak en een tweekleurig interieur, in Light Tan en Dark Brown, zijn garage - of moeten we zeggen kist? – amper verlaten.

Hij werd daarna doorverkocht aan een Amerikaan die amper het gaspedaal beroerde, wat verklaart waarom de teller slechts op 387 kilometer staat. Deze F1 verkeert dus praktisch in nieuwstaat. Op de veiling werd hij vergezeld van al zijn originele accessoires zoals een werkplaatsbox met specifiek gereedschap, op maat gemaakte bagage, een Tag Heuer-horloge dat bij de levering hoorde en een gereedschapskist uit titanium!

Uitgerust met een V8-motor van BMW-afkomst, ontwikkelt deze mythische auto 627 pk en haalt hij een topsnelheid van 391 km/u. In vijf jaar productie werden slechts 106 exemplaren gebouwd.

Al deze kenmerken zorgden ervoor dat de auto bijzonder gewild bleek op de veiling van  Gooding & Company. Uiteindelijk werd de McLaren F1 in Pebble Beach verkocht voor 20.465.000 dollar, omgerekend 17 miljoen euro!

tags-label Classics McLaren
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in