Officiële museum in Turijn voor Alfa Romeo, Lancia en Fiat

4mnd geleden | Nicolas Morlet

De Stellantis Groep, die nu bijna alle Italiaanse automerken omvat, heeft zojuist zijn Heritage Hub ingehuldigd, een museum gewijd aan Abarth, Alfa Romeo, Fiat en Lancia in het hart van hun historische geboorteplaats.

De Heritage Hub bevindt zich op de industriële site van Mirafiori, een van de oudste in Italië (geopend in 1939) waar vandaag de dag nog steeds uiteenlopende modellen als de Fiat 500e en de Maserati Quattroporte worden geproduceerd. Op 15.000 vierkante meter zijn ongeveer 250 modellen van Abarth, Fiat en Lancia te bewonderen, naast een vijftigtal auto's van Alfa Romeo, Autobianchi en Jeep (sinds 2009 eigendom van Fiat).

De ruimte heeft een zorgvuldige en conservatieve restauratie ondergaan om de industriële geest ervan te behouden, met behoud van de ruwe betonnen vloer en het oorspronkelijke kleurenschema uit die tijd.

In het midden van de tentoonstellingsruimte staan 64 klassieke auto's, verdeeld over acht themagebieden. De rest van de collectie is tentoongesteld aan de twee lange zijden van het gebouw, verdeeld per merk en gepresenteerd in oplopende chronologische volgorde.

Behalve voor rondleidingen - beschikbaar in het Italiaans en Engels, en op verzoek in andere belangrijke Europese talen - kunnen er in de ruimte ook culturele en bedrijfsevenementen worden georganiseerd voor bedrijven of verenigingen buiten de Stellantis-groep.

Een nieuwe must voor elke autoliefhebber die Turijn bezoekt!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in