Mongrip: F1-rubber rond je pols

2mnd geleden

Sinds 2016 gebruikt een bedrijf uit Monaco F1-banden om elegante armbanden te maken. De nieuwste toevoeging aan de collectie: een editie gemaakt met een band van Ayton Senna's winnende McLaren op Donington Park in 1993.

Het idee kreeg vorm in 2008 toen Giancarlo Medici, een Italiaanse ondernemer met een passie voor autosport, na afloop van een Formule 1 Grand Prix het ongelooflijke aantal fans opmerkte dat het circuit was binnengedrongen om de stukjes rubber te verzamelen die op het asfalt achterbleven.

Na jaren van onderzoek, testen en - niet te vergeten - selecteren van gekwalificeerde leveranciers, werd Mongrip geboren. We schrijven 2016. Vandaag is het Monegaskische bedrijf de exclusieve eigenaar van een patent voor het hergebruik van banden uit de Formule 1 en andere kampioenschappen voor juwelen die door Italiaanse goudsmeden zijn gemaakt.

We spreken erover met Pierre-Philippe Hauteclair, sales and marketing manager bij Mongrip voor de Benelux.

Wanneer is het Mongrip-avontuur voor jou begonnen?

"In 2018 was ik op een circuit met de Braziliaanse coureur Augusto Farfus. Het begon allemaal met een streep rubber op de baan. Hij zei tegen mij: "zie je, dit is goud", en legde uit dat zij een op banden gebaseerd product aan het ontwikkelen waren, zonder mij meer te vertellen. Daarna verloren we elkaar uit het oog, tot een van mijn zakenrelaties een foto van een Mongrip-armband deelde op sociale media. Het klikte, en ik herinnerde me mijn gesprek met Farfus."

Het heeft lang geduurd om dit product te ontwikkelen...

"Klopt. Je realiseert het je niet onmiddellijk, maar de techniek die het mogelijk maakt om van stukken band een armband te maken, vergde veel ontwikkeling. We moesten een manier vinden om de banden in dunne, buigzame stroken te schillen en toch een deel van de kevlarstructuur te behouden. Het heeft enkele jaren onderzoek gekost voordat we een patent konden aanvragen."

Dus elk exemplaar is uniek?

"Elke verkochte armband heeft inderdaad een volledige stamboom: circuit, plaats van de band op de auto, datum van de race, merk van band en auto, en naam van de coureur. In de categorie 'Legend' wordt de naam van de coureur aan de koper meegedeeld. Zo is de meest prestigieuze collectie Mongrip geboren: Legend Limited Edition 1993 Donington Park. Er was nog één band over van Ayrton Senna's McLaren, winnaar van deze Grand Prix. Na lang overleg met Bianca en Bruno Senna (het nichtje en neefje van Ayrton) werden 161 armbanden uit de band gehaald en met de grootste zorg vervaardigd".

Hoe is het Mongrip-gamma opgebouwd?

"Er zijn twee collecties: GT en F1, waarbij de laatste is onderverdeeld in 'Legend' en 'Modern'. Er worden twee soorten sluitingen aangeboden: rhodiumzilver of staal & goud. De armbanden worden in Italië gemaakt en zijn verkrijgbaar in vier modellen, elk vernoemd naar een bocht in de Grand Prix van Monaco: Portier, Tabac, Mirabeau en Rascasse.

tags-label Classics
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in