Eerste Jaguar C-type Continuation klaar voor aflevering

7mnd geleden

Jaguar Classic heeft de bouw van de eerste C-type Continuation voltooid. Het exemplaar heeft de eerste tests achter de rug en is klaar voor levering aan een enthousiaste (en vermogende) klant.

Elke C-type Continuation ondergaat minstens 400 kilometer fysieke tests door ingenieurs van Jaguar Classic die een bouwproces van 3.000 uur volgen.

Het eerste Continuation-model heeft een pastelgroene kleur gekregen en lederen zetels in Suede Green. Hij is geïnspireerd op de originele Jaguar C-type die op 29 juni 1952 de sportwagenrace over 50 ronden en 224 mijl won tijdens de Grand Prix de Reims.

Dit was de eerste auto met schijfremmen die een internationale wedstrijd won, nadat coureur Stirling Moss Jaguar had overgehaald om de technologie, die toen nog in de kinderschoenen stond, toe te passen. De overwinning in Reims was een voorbode van de superioriteit van de C-type tijdens de 24 uur van Le Mans het jaar daarop en van Jaguars voortdurende suprematie in de sportwagenracerij in de jaren 50.

Klanten krijgen de keuze uit 12 exterieurkleuren, waaronder Pastel Green, British Racing Green en Pastel Blue met contrasterende afgeronde graphics. Ze kunnen hun eigen interieur kiezen uit een reeks van acht leerkleuren.

Continuation-modellen zijn FIA-goedgekeurd en kunnen deelnemen aan alle historische FIA-evenementen, waaronder de Jaguar Classic Challenge, die plaatsvindt op diverse circuits zoals Le Mans en Silverstone.

Zin om je eigen C-type te configureren? Surf dan naar de Jaguar Classic 3D-configurator: https://classicvisualiser.jaguar.com

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in