Deze vreemde superauto behoorde ooit toe aan een muzieklegende

3w geleden

De Cizetta-Moroder V16T is een uitzonderlijke auto, waarvan de ontwikkeling in de jaren 80 werd gefinancierd door de musicus-componist Giorgio Moroder. Helaas liep het project al snel spaak.

Muzikant, liedjesschrijver en dj, Giorgio Moroder is bij het grote publiek vooral bekend om zijn bijdrage aan de discomuziek in de jaren 70. Hij was de man achter de wereldhit "I Feel Love" van Donna Summer, maar de Italiaan was ook een groot liefhebber van mooie auto's.

In de jaren 80 nam hij deel aan het Cizetta-project onder leiding van Claudio Zampoli, een voormalig werknemer van Lamborghini. Nadat hij de opdracht had gekregen het netwerk van het merk in de Verenigde Staten te reorganiseren, begon Zampoli zijn eigen supercar te ontwerpen. Als vriend van Moroder wist hij deze laatste ervan te overtuigen financieel in te stappen in zijn project, dat er veelbelovend uitzag, aangezien de ontwerper Marcello Gandini, vader van onder meer de Countach, er ook bij betrokken was.

Het bijzondere aan de Cizetta is dat hij door een 6 liter grote V16-motor met een vermogen van 540 pk en 715 Nm werd aangedreven. Helaas was het project te ambitieus en Moroder besloot in 1990 zijn knikkers er weer uit te halen. Er werden slechts 8 voertuigen gebouwd voordat het bedrijf in 1993 zijn activiteiten staakte.

Moroder zelf kreeg het chassisnummer 001 toevertrouwd, een prototype dat hij tot 2018 in bezit had. De volledig gerestaureerde auto zal op 27 januari door RM Auctions in Arizona worden geveild. Met zijn zeldzaamheid en unieke geschiedenis zal deze Cizetta-Moroder zeker een hit zijn!

Deze vreemde superauto behoorde ooit toe aan een muzieklegende
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in