Deze oude Porsche 911 gaat alle records breken

1mnd geleden

Op 14 augustus zal RM Sotheby's in de Verenigde Staten een zeldzame Porsche 911R uit 1967 veilen. Gesp je vast voor zijn startprijs: net geen 3,8 miljoen euro!

De Porsche 911, in productie sinds 1963, heeft in de loop van zijn carrière een ontelbaar aantal versies gekend. De R is echter verreweg de zeldzaamste. De 911R, die in 1967 en 1968 in een twintigtal exemplaren werd geproduceerd, is een lichtere en geoptimaliseerde versie van de 911S.

Met een lager gewicht (816 kg) en een 2-liter-motor, waarvan het vermogen werd opgevoerd tot 210 pk, was deze uiterst gesofisticeerde auto, ontworpen door Ferdinand Piëch (die vele jaren later de baas van Volkswagen zou worden), bedoeld voor de competitie. Met zijn extreem eenvoudige basis en glasvezelpanelen, werd deze ongewone Porsche destijds beschouwd als een prototype.

RM Sotheby's zal chassis 11899006R te koop aanbieden op 14 augustus. Deze auto, die in 1967 nieuw in Frankrijk werd verkocht, nam deel aan talrijke rally's voordat hij gedeeltelijk werd gedemonteerd en de motor aan een andere verzamelaar werd verkocht. Oorspronkelijk gerestaureerd met geborgen onderdelen, zal hij te koop worden aangeboden voor 4,5 miljoen dollar (3,8 miljoen euro). En dat is nog maar het begin: deskundigen voorspellen een absoluut recordbedrag!

tags-label Classics Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in