Deze oude Ferrari neemt je in het ootje

6mnd geleden

Het Britse bedrijf RML heeft zijn eerste exemplaar klaar van zijn gemoderniseerde Ferrari 250 GT SWB.

Dit is nog zo’n voorbeeld van een restomod, ofwel een auto met nieuwe technologie in de kleren van een oud, veelal iconisch, model. Anders dan de projecten die nog in het stadium een virtuele presentatie zitten , gaat deze RML Short Wheelbase al in productie.

Het Britse bedrijf heeft een eerste model voltooid waarmee het ontwikkelingswerk start. Dit eerste exemplaar dient ook om toekomstige kopers van dit juweel, met een zeer beperkte productie, te verleiden. Technisch gebruikt de auto het chassis van een Ferrari 550 Maranello, maar met een gewijzigde ophanging voor topprestaties. De carrosserie is volledig uit koolstofvezel, terwijl de overhang vooraan is verkleind en de accu van de motorruimte naar de bagageruimte is verhuisd.

Zonder logo

Hoewel de carrosserie van deze RML Short Wheelbase geen Ferrari logo draagt, heeft de motor dat wel. De atmosferische V12 komt ook uit de 550 Maranello. Hij ontwikkelt 485 pk en 570 Nm koppel. Dankzij  het lage gewicht van de auto zullen de prestaties stratosferisch zijn: een top van 300 km/u en maar 4,1 seconden om van 0 naar 100 km/u te gaan. RML zal 30 exemplaren van deze Short Wheelbase bouwen; De prijs bedraagt 1,35 miljoen pond per stuk, omgerekend zo’n 1,62 miljoen euro!

Tags: Classics
Deze oude Ferrari neemt je in het ootje
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in