De 6 uren van Spa keert terug naar Francorchamps

1w geleden | Nicolas Morlet

Na een afwezigheid van twee jaar vanwege de pandemie, keren de 6 uren van Spa terug van 29 september tot 2 oktober. Een uitgelezen kans om de meest prestigieuze historische auto's in actie te bewonderen op het mooiste circuit ter wereld.

Gedurende vier dagen zullen mythische auto's zo als de Ford GT40, Jaguar E-Type, AC Cobra, Chevron B8, Brabham, Lola T70 of Ferrari 250LM de duizenden toeschouwers onderdompelen in de sfeer van de naoorlogse jaren. Het programma duurt vier dagen gevuld met entertainment en races, met als hoogtepunt de beroemde endurancerace "Six Hours of Spa".

Wegens het succes van het evenement in 2019 zullen de BEHVA (Belgian Historical Vehicle Association) en Roadbook Organisation, de organisatoren van het evenement, opnieuw de ‘Pre-War Car @ Spa Six Hours’ aanbieden. Op donderdag 29 september 2022 zullen meer dan 60 voertuigen van voor de Tweede Wereldoorlog over het circuit rijden. Een unieke gelegenheid om deze "vooroorlogse schoonheden" te bewonderen, vooral omdat de toegang tot het circuit op donderdag gratis is. Van 18 tot 20 uur zullen vijf sessies van elk 20 minuten 40 eigenaren van oldtimers het circuit laten ontdekken.

Bovendien zullen BEHVA-leden profiteren van verschillende voordelen, waaronder gepriviligeerde toegang gedurende het hele weekend, gereserveerde parkeerplaats voor degenen die de reis maken in een oldtimer van meer dan 25 jaar oud, een T-shirt voor verzamelaars en toegang tot het BEHVA-huis.

Meer info op https://www.behva.be/2022/09/08/19809/?lang=nl 

Tags: Classics
De 6 uren van Spa keert terug naar Francorchamps
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in