Citroën C5X: deze kit maakt er een CX van!

3w geleden | Quentin Pannaud

Heimwee naar de mythische Citroën CX? Een duo YouTubers heeft de huidige Citroën C5X omgetoverd tot zijn verre voorganger uit de jaren 70. Een vreemde maar interessante eend...

Het was een van Citroëns grote successen: de CX. Uitgebracht in 1974, kreeg het model de moeilijke taak om de DS te vervangen na bijna twintig jaar. Hoewel zijn stijl uit de jaren 70 niet iedereen beviel, nam hij de filosofie over die zijn voorganger zo populair had gemaakt: een aerodynamisch silhouet (CX is synoniem voor de luchtweerstandscoëfficiënt), grote interieurvolumes en hydraulische vering. Het was een grote en comfortabele sedan, waarvan er een miljoen werden geproduceerd tot 1991, toen de wat barokke XM arriveerde.

Inclusief alle gimmicks

Citroën heeft sinds 2012, toen de C6 van de markt verdween, geen topmodel meer geproduceerd. Het dichtst in de buurt komt vandaag de C5X, een grote, verhoogde sdan met cross-overtrekken. Die heeft enkele CX-nostalgici op een idee gebracht. Ze ontwierpen een kit om de nieuwe sedan op zijn voorouder te doen gelijken. Deze C5X heeft nu volle velgen zoals de CX, maar ook de karakteristieke achterwielkuipen. Een Citroën-gimmick dat in het verleden ook te vinden was op de Ami 8, de GS, de BX en zelfs de DS! Deze 21ste-eeuwse CX heeft ook specifieke bumpers en zijschorten. Bovendien hebben de YouTubers hem uitgerust met een luchtvering, waarmee de carrosseriehoogte over 10 centimeter kan variëren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in