Alfa Romeo in de kijker in Autoworld tijdens de zomervakantie

7mnd geleden

Vanaf 3 juli wordt het legendarische Milanese merk Alfa Romeo in de schijnwerpers van het museum Autoworld-Brussel gezet. Meer dan vijftig van de meest emblematische modellen zullen de 112 jaar oude geschiedenis van het ‘Cuore Sportivo’ vertellen.

De tentoonstelling, die in nauwe samenwerking met de belangrijkste clubs, het Nationaal Automobielmuseum van Mulhouse, privéverzamelaars, de Italiaanse collectioneur van prototypes Corrado Lopresto en Alfa Romeo Belgium (Stellantis) wordt georganiseerd, gaat op zondag 3 juli van start. Het begint met een evenement dat door de Alfa Romeo Quadrifoglio Belgio Club wordt georganiseerd: een prachtige rit die start aan het Koninklijk Paleis van Brussel en eindigt op de Esplanade du Cinquantenaire, voor het Autoworld Museum. Daar wordt een concours d'élégance georganiseerd met bijna 150 auto's.

Op de eerste verdieping van het museum zullen meer dan 50 historische modellen te zien zijn: vooroorlogse auto's, straatauto's, koersauto's en speciale auto's. Daaronder: een Giulietta Sprint en een Spider, de 2600 Sprint en 2000 Spider, een Montreal, een Giulia Sprint GT Veloce, een Spider Coda Tronca, een GT 1600 Zagato, een Giulia GT 1300 Scalino, een GT 1300 Junior, een 2000 GTV, een Alfasud, een Alfasud TI en een Alfasud Sprint, een Giulietta Turbodelta, een Alfa 90, een Alfa 75 2.5 QV, een Alfa 6C, en talloze andere...

Van het Musée National de l'Automobile in Mulhouse ontvangt Autoworld een schitterende Alfa Romeo 8C Pininfarina uit 1936, winnaar van de Mille Miglia in datzelfde jaar. Bovendien zal een deel van de tentoonstelling gewijd zijn aan 5 uitzonderlijke prototypes uit de schitterende collectie van Corrado Lopresto, de belangrijkste verzameling Italiaanse prototypes ter wereld van 1901 tot heden. Veel van de auto's zijn uniek, op maat gebouwd met speciale kenmerken (zeldzame exemplaren, speciale series, nummer 1-chassis, auto's van beroemde eigenaars). De meeste van deze auto's hebben prijzen gewonnen in Villa d'Este en Pebble Beach.

Naast de 75 auto's die aan de rally deelnemen, kunnen Alfa Romeo-eigenaars zich ook inschrijven om hun Italiaanse schoonheden in Autoworld tentoon te stellen. Eén adres daarvoor: https://clubquadrifogliobelgio.be/tour-fr/

Nog een belangrijke voetnoot: dit is de eerste keer in Brussel dat de CO2-uitstoot van het evenement volledig wordt gecompenseerd door de aanplant van 75 eikenbomen in België via de organisatie GoForest. Autoworld sluit zich aan bij dit initiatief en plant nog eens hetzelfde aantal bomen extra.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in