Zo gaan ook elektrische auto's in quarantaine

3j geleden

D'Ieteren Immo heeft opslagplaatsen ontwikkeld voor beschadigde of defecte elektrische voertuigen. Het wil daarmee de risico's verbonden aan hoogspanning indijken.

 

Elektrische voertuigen hebben de laatste jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Wijt het aan de verbeteringen in de lithium-iontechnologie van batterijen. Zijn die beschadigd of onwerkzaam geworden, dan moeten de auto's, of beter gezegd hun batterijen, om veiligheidsredenen tijdelijk in isolement voordat ze worden hersteld.

Merken leggen hun dealers daarom quarantainezones op. Dat is een speciale parkeerruimte met een veiligheidsperimeter van 5 meter eromheen. Sommige concessies kunnen zo'n zone makkelijk optrekken, maar vooral in stedelijke gebieden is het een kopzorg.

D'Ieteren Immo heeft een pragmatische oplossing gevonden: het gaat om een geprefabriceerde betonnen doos die in één stuk wordt geleverd. Ze moet de duur van de werken zo kort mogelijk houden en is verplaatsbaar. Deze "tijdelijke garage" voldoet aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften. De versie met een extra barrière kan in het geval van een autobrand zelfs gedeeltelijk in het water worden ondergedompeld!

 

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in