Febiac, Traxio en Renta bundelen krachten

3j geleden | Nicolas Morlet

Mobiliteitsorganisaties Febiac (merkinvoerders), Traxio (professionelen) en Renta (verhuur) kondigen de oprichting aan van Mobia. Een koepel die tot doel heeft hun gemeenschappelijke standpunten beter te ontwikkelen, te verdedigen en te communiceren.

 

De drie federaties stippen aan dat het niet om een fusie gaat. Mobia is een paraplu-organisatie die hen in staat stelt nauwer samen te werken aan al hun gemeenschappelijke thema's.

Stefan Delaet, voorzitter van Renta, zal gedurende twee jaar ook het voorzitterschap van Mobia waarnemen: "Mobia zal ook de maatschappelijke en technische evoluties op de voet volgen en erop inspelen. Zo vervaagt bijvoorbeeld de relatie tussen ‘het mobiliteitsproduct’ en ‘de mobiliteitsdienst’. Binnen Mobia gaan we daarom een cel ‘Smart Mobility’ oprichten waarbinnen we sterk op die tendens zullen inspelen, het maatschappelijk draagvlak mee helpen vormgeven en de best mogelijke voorbereiding en diensten verlenen aan onze leden. Ook de aandacht voor duurzaamheid zal als een rode draad doorheen al onze projecten lopen."

Philippe Dehenin, voorzitter van Febiac, en Didier Perwez, voorzitter van Traxio, zijn de ondervoorzitters van Mobia. Het dagelijkse bestuur komt in handen van François-Xavier Dubois: "Mobia zal evolueren naar een krachtig centraal platform voor onder andere de analyse van data en de evolutie van de mobiliteit. We zullen ook een visie vormen over een duurzamere mobiliteitsfiscaliteit, die aangepast is aan de noden van de tijd".

Febiac, Traxio en Renta hebben zich onlangs al gezamenlijk uitgesproken tegen de invoering van de nieuwe congestietaks in Brussel. En zich uitgesproken voor de heropening van de autogarages tijdens de lockdown van vorig jaar.

 

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in