COTY wedstrijd - Renault Mégane E-Tech Electric: een nieuw begin

7mnd geleden

Met de gloednieuwe, volledig elektrische Mégane neemt Renault een nieuwe start op de weg naar elektrificatie, een terrein waarop het Franse merk tien jaar geleden een pionier was.

« De nieuwe Mégane belichaamt de elektrische revolutie die Renault tien jaar geleden zelf in gang heeft gezet. Door de elektrische technologie te democratiseren, slaagt de nieuwe Mégane erin de elektrische auto toegankelijk te maken, zonder toegevingen te doen op het gebied van efficiëntie en rijplezier». Het zijn de woorden van Luca de Meo, CEO van de Renault-groep, en ze vatten de ambitie van het merk samen bij de lancering van dit zeer belangrijke model.

RESULTAAT VAN 10 JAAR ONTWIKKELING

Om het gigantische succes van de naam Mégane door te trekken naar de toekomst, zet Renault in op technologie. De batterij van de Mégane E-Tech Electric is de dunste op de markt en biedt compactheid aan de buitenkant, maar bovenal riante binnenruimte voor de inzittenden. Die technische troef, gekoppeld aan de architectuur van de voorwielaandrijving, maakt van de Mégane ook een lichtgewicht in zijn categorie. En zoals we allemaal weten, brengt lichtheid ook rijplezier.

Er zi jn twee motoren en twee batterijcapaciteiten beschikbaar: een versie met 130 pk en een batterij van 40 kWh voor een actieradius van 300 km, en 218 pk met een batterij van 60 kWh voor een autonomie van 450 km. Het aanbod wordt nog uitgebreid met een versie “Extended range” van 130 paarden en een batterij van 60 kWh, goed voor een autonomie van 470 kilometer.

Afhankelijk van de uitvoering is de Mégane E-Tech Electric compatibel met laadpalen die een gelijkstroom van maximaal 130 kW leveren, genoeg om in 30 minuten tot 300 km aan autonomie terug te winnen. Bij wisselstroom kan een openbaar oplaadpunt (driefasig) tot 160 km in 1 uur leveren.

Voorts zullen de passagiers genieten van een digitale ruimte die uniek is in de categorie, dankzij de OpenR-schermen: 321 cm² voor het scherm van 12,3-inch op het dashboard in liggend formaat, en 453 cm² voor het multimediascherm van 12-inch in staand formaat op de middenconsole.

De Renault Mégane E-Tech Electric heeft een instapprijs van 35.200 euro.

Stem op de Auto van het Jaar via de link hieronder:

https://magazine.autotrends.be/nl/wedstrijd/car-of-the-year

COTY wedstrijd - Renault Mégane E-Tech Electric: een nieuw begin
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in