COTY wedsrijd - Kia EV6: symbool van renieuwing

7mnd geleden

Gebaseerd op een nagelnieuw elektrisch platform, markeert de EV6 het begin van een nieuwe generatie emissievrije voertuigen voor Kia.

De EV6 is Kia's eerste eigen BEV (Battery Electric Vehicle), gebouwd op het gloednieuwe E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Hij belichaamt de eerste fase van de overgang van het merk naar een nieuw tijdperk van elektrificatie, aangedreven door zijn nieuwe slogan: “Movement that inspires”, beweging die inspireert. Die "energie van de beweging" leidt in ieder geval tot de ontwikkeling van een interessant creatief potentieel. Het moet gezegd dat de Kia EV6 met zijn vernieuwende design en atypische lijnen niemand onverschillig laat.

Met zijn wielbasis van 2,9 meter biedt de EV6 zijn inzittenden royale binnenruimte, vergelijkbaar met die van een middelgrote SUV. De bagageruimte heeft een comfortabele inhoud van 520 liter die oploopt tot 1.300 liter wanneer de stoelen op de tweede rij neergeklapt zijn. De stoelen zijn slank, licht en eigentijds, bekleed met moderne, robuuste stoffen en, het allerbelangrijkste, gemaakt van gerecycleerde kunststoffen.

COMFORTABELE ACTIERADIUS EN SPORTIEVE PRESTATIES

In afwachting van de lancering van de EV6 GT, sportiefste auto uit het gamma, is de EV6 verkrijgbaar in drie versies: achterwielaandrijving met één motor van 170 pk en een batterij van 58 kWh ; achterwielaandrijving met één motor van 229 pk en een batterij van 77,4 kWh ; en met dezelfde batterij, met twee motoren en vierwielaandrijving, goed voor 325 pk. De versie met achterwielaandrijving en 229 pk biedt de meest interessante actieradius: 528 km. Met zijn twee motoren en 585 pk accelereert de binnenkort te introduceren EV6 GT in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en kan hij een topsnelheid van 260 km/u halen.

Dankzij zijn de 800-volt architectuur is de Kia EV6 in staat om in slechts 18 minuten van 10 naar 80 procent actieradius te laden, wat neerkomt op 100 kilometer in minder dan 4,5 minuut.

De Kia EV6 is al te koop vanaf 43.990 euro.

Ontdek de Kia EV6 in 3D of AR en stem via de link hieronder: 

https://share.fectar.com/CJBNV

Of

Stem direct via de link hieronder:

https://magazine.autotrends.be/nl/wedstrijd/car-of-the-year

Tags: Autotrends Kia
COTY wedsrijd - Kia EV6: symbool van renieuwing
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in