Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo: kruisbestuiving met haast

1j geleden

Veelzijdiger dan de berline, is deze stoerdere breakversie van de Taycan niet minder monsterlijk in zijn prestaties.

Het is onmogelijk om de Cross Turismo te missen die op ons wacht op de parking van de invoerder in Drogenbos. Bij Porsche noemen ze dit groen "Mamba Green Metallic". Nogal opzichtig, is het niet? Het moet gezegd worden dat deze shooting-brakeversie van de Taycan behoorlijk indrukwekkend oogt én is: vijf meter lang, twee meter breed en 2,4 ton in lege toestand. Een prachtige verschijning.

Toch was onze testauto niet uitgerust met het Offroad-Design-pakket, dat zijn off-roadkarakter versterkt. We kunnen ons echter troosten met de achteroverhellende daklijn (Flyline), die ogenschijnlijk doet denken aan het Mission E Cross Turismo-concept dat in 2018 in Genève werd gepresenteerd.

Verhoogde hoofdruimte

Geen verrassingen in het interieur. De ambiance is identiek aan die van de Taycan, met het gebogen instrumentencluster dat over het dashboard uitsteekt. Het is sober, efficiënt en goed afgewerkt. Het verschil zit achterin, waar de passagiers profiteren van meer hoofdruimte.

De bagageruimte achterin valt een beetje tegen, met een volume van slechts 379 liter (niet groter dan die van een Golf). Gelukkig maakt de elektrische architectuur het mogelijk om er nog een, vooraan, van 84 liter in te bouwen.

Conclusie

De Cross Turismo is standaard uitgerust met adaptieve luchtvering en heeft een extra rijmodus: 'Gravel'. Deze verhoogt de carrosserie met 30 millimeter en beïnvloedt de verschillende tractie- en bedieningscontrolesystemen. Voor wie van plan is om over de binnenwegen te driften...

Onderweg is deze Taycan Cross Turismo Turbo S een echte beul met zijn 761 pk en 1.050 Nm koppel: minder dan 3 seconden om van 0 naar 100 km/u te gaan, en minder dan 10 seconden om 200 km/u te bereiken. Met dat tempo zit je natuurlijk ver van de geclaimde actieradius van 412 kilometer. Anderzijds kan hij dankzij zijn grote accu en netspanning van 800 volt in recordtijd worden opgeladen, op voorwaarde dat u een geschikte terminal vindt.

Sterke punten

Twee koffers

Duizelingwekkende prestaties

Avontuurlijke look

 

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Lengte: 4.974 mm

Breedte: 1.967 mm

Hoogte: 1,409 mm

Koffer: 379 l

Gewicht: 2.395 kg

Vermogen: 761 pk

Koppel: 1.050 Nm

Maximumsnelheid: 250 km/h

Acceleratie (0 tot 100 km/u): 2,9 s

CO2 (WLTP): 0 g/km

Basisprijs: 192.581 euro

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo: kruisbestuiving met haast
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in