Zo houdt Bardahl met een ecologische motorreiniging uw auto minder vervuilend

1mnd geleden

Voordat de overgang naar volledig elektrische energie een feit is, zal er nog heel wat water onder de brug vloeien. Er is echter een doeltreffende manier om de koolstofvoetafdruk van het wagenpark te verkleinen: de motor in optimale bedrijfstoestand houden. Dit is wat specialist Bardahl biedt.

De milieuproblematiek wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze mobiliteit, waarbij ook het gebruik van onze auto's steeds meer in vraag wordt gesteld. De keuringscentra zullen uitlaatemissies binnenkort strenger controleren, met een verhoogd risico op een tweede inspectie wanneer niet aan de eisen wordt voldaan. Volgens Bardahl bestaat dit risico "al vanaf 20.000 kilometer" als gevolg van opeenhoping van afzettingen. Deze kunnen de goede werking van de motor verhinderen door gevoelige onderdelen zoals de turbo, luchtinlaat, EGR-klep, injectie- of deeltjesfilter aan te tasten. Dit zijn allemaal onderdelen waarvan de vervanging enkele honderden euro's kan kosten.

Succesvolle demonstratie

Om deze problemen te vermijden, demonstreerde Bardahl hun procedure voor ecologische motorreiniging. Eerst sluit een technicus de computer aan op de diagnosefiche van het voertuig en controleert zo de stroom van de injectoren. Deze procedure controleert de goede werking van de injectoren en voorkomt onnodige demontage van onderdelen. Daarna wordt met een 360 Bardahl-machine ter grootte van een werkplaatswagentje een Injector Cleaner (diesel in ons geval) gedurende 30 minuten in het injectiesysteem van de draaiende motor gebracht. Een nieuwe uitlezing op het tablet van de technicus maakt veel duidelijk: het debiet van de meest problematische injector is door drie gedeeld. Concreet betekent dit een betere verbranding, en dus een vermindering van de uitstoot van verontreinigende stoffen, maar ook een comfortabeler rijgedrag en een lager verbruik voor de klant.

"Het is de goedkoopste oplossing alvorens grote en vaak onnodige werken uit te voeren," legt Stéphane Vinchent uit, manager van de 1,2,3 AutoService-garage in Roucourt, waar we de demonstratie bijwoonden. Inderdaad, een motorreiniging zoals deze start aan minder dan 100 euro. De hele operatie duurt minder dan een uur! De Bardahl eco-reinigingsmachine kan ook worden gebruikt voor het reinigen van de turbo, het luchtinlaatsysteem of de roetfilter, waarbij de laatste "tot 70% van alle reinigingswerkzaamheden" voor zijn rekening neemt.

Goedgekeurd door PSA en Traxio

Het bewijs van de doeltreffendheid van deze milieuvriendelijke reiniging van motoren is dat het procédé van Bardahl is "goedgekeurd" door PSA (Peugeot-Citroën-DS-Opel). Deze merken bieden de dienst dan ook aan hun klanten aan, alvorens over te gaan tot duurdere reparaties. Of zelfs tot de vervanging van onderdelen. Bardahl heeft meer dan 250 eco-reinigingspartners in België, waaronder onafhankelijke garages, franchisenemers en concessiehouders. Eco-cleaning wordt ook erkend door het Eco-Maintenance label van Traxio (Belgische automobielfederatie), dat wij reeds in deze kolommen hebben vermeld.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in