Met deze 5 tips trotseert uw auto de winterkou

3j geleden

Een winterprik houdt België deze week in zijn greep. Hoe houdt u uw auto, zeker als die buiten overnacht, rijklaar? We vroegen aan olie- en additievenfabrikant Bardahl 5 tips die u een telefoontje naar Touring kunnen besparen!

1) Controleer uw batterij

Falende batterijen staan bovenaan het lijstje met winterproblemen. We zijn geneigd te vergeten dat de capaciteit van de batterij niet voor altijd is! De levensduur varieert naargelang van het gebruik van het voertuig, maar bedraagt gemiddeld 4 tot 6 jaar. Het is een goed idee om het batterijniveau voor de winter te testen met een multimeter of bij een vakman.

 

2) Gebruik antivriesproducten van goede kwaliteit

Of het nu over uw ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof of zelfs uw benzinetank gaat, voeg niet zomaar iets toe! Zoals u weet, bevriest water bij lage temperaturen. Het mag dus niet in "zuivere" toestand in uw ruitensproeiertank. Ook bij koelvloeistofmiddel moet het water zorgvuldig zijn afgemeten om bevriezing te voorkomen.

 

3) Ontdooi goed voordat u op weg gaat

Wist u dat u een boete kunt krijgen, als uw auto niet volledig sneeuwvrij is en u de weg op gaat? De vastgevroren sneeuw die zich losmaakt wanneer uw auto in beweging is, kan gevaarlijk zijn voor andere weggebruikers en voor uw zicht rondom. Ruiten en koplampen moeten ook altijd volledig ontdooid zijn.

 

4) Gebruik geen handrem

Nieuwere voertuigen zijn steeds vaker uitgerust met een elektrische handrem. De handrem kan uw achterwielen blokkeren als hij door de kou vastloopt. Als je een auto hebt met een manuele versnellingsbak, schakel dan in de plaats een versnelling in. Gebruik bij een automatische transmissie de stand "P", zonder de elektrische handrem te gebruiken.

 

5) Denk aan je banden!

Vergeet niet, banden zijn de enige contactpunten tussen de weg en uw auto. Zodra de temperatuur onder 7°C zakt, zijn winterbanden veel efficiënter dan zomerbanden. Als u slechts weinig kilometers rijdt (minder dan 15.000 km/jaar), kunt u ook alleseizoensbanden overwegen. In ieder geval moet de druk ten minste één keer per maand worden gecontroleerd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in