Wordt deze Ford Mustang de duurste ter wereld?

1mnd geleden

Bijgenaamd de "Flying Mustang", kent deze Shelby GT350R een ontzagwekkende geschiedenis. Hij zou op een veiling records kunnen breken.

De eerste door de beroemde Texaanse tuner Carroll Shelby gereviseerde Ford Mustang die een race heeft gewonnen, de GT350R chassis 5R002 werd gebruikt als prototype voor de ontwikkeling van toekomstige modellen. De auto ging door de handen van sterrijders uit de jaren 60, zoals Bob Bondurant en Ken Miles, en er werd uitgebreid mee geracet voordat hij voor het bescheiden bedrag van 4.000 dollar werd teruggekocht door een ingenieur van Ford Performance.

De man monteerde een andere V8-motor, afgeleid van de Ford GT40-competitieauto. Na bijna 20 jaar te staan verpieteren, werd de auto tentoongesteld in het Shelby Museum voordat hij een restauratie onderging en opnieuw in zijn oorspronkelijke configuratie werd hersteld.

Op een veiling vorig jaar werd de Mustang verkocht voor maar liefst 3,4 miljoen euro. Mecum Auctions zal hem nu opnieuw te koop aanbieden op een verkoop in 2022. Er wordt verwacht dat hij nog beter zal doen, waardoor het de duurste Mustang in de geschiedenis kan worden!

Wordt deze Ford Mustang de duurste ter wereld?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in