Te koop: 2CV uit 1982 met 39 kilometer op de klok!

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Het veilinghuis Aguttes veilt op 20 juni een uitzonderlijke 2CV. Dit model uit 1982 heeft bijna nooit het daglicht gezien. Hij werd door zijn eigenaar na slechts 39 kilometer weer in een garage verborgen!

 

Het was in 1982 dat de heer H., een trouwe Citroën-liefhebber, zijn 2CV in Charleston-kleuren kreeg, herkenbaar aan het bijzondere motief en de tweekleurige combinatie van zwart en Delage-rood. De Fransman liet de opengewerkte Ami Super-velgen monteren (in tegenstelling tot de massieve velgen van de 2CV) en reed de ongeveer dertig kilometer die de Citroën-dealer in Cholet (Maine et Loire, ten westen van Parijs) scheidt van zijn huis. Hij brengt zijn nieuwe aanwinst naar de garage, bedekt de carrosserie met dekens en laat hem daar 39 jaar staan! "Zelfs de lucht in de banden is origineel Citroën", zegt de advertentie van het veilinghuis.

 

 

De toekomstige eigenaar zal de eer hebben de kleine 31 pk sterke tweecilinder voor het eerst in tientallen jaren te laten draaien, aangezien de motor voor de verkoop niet opnieuw werd opgestart. Maar de gelukkige koper zal eerst een cheque tussen de 35.000 en 55.000 euro moeten ophoesten! Dat is de prijs voor wat wellicht een van de allerlaatste 2CV's in strikte nieuwstaat is.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in