Porsche 911 uit film "Bad Boys" verzilvert zijn status

2j geleden

De Porsche die eigendom was van Mike Lowry, alias Will Smith in de trilogie Bad Boys , werd onlangs geveild door Mecum. Een goede investering voor liefhebbers!

Auto's die een hoofdrol hebben gespeeld in een Amerikaanse kaskraker wisselen vaak voor enorme bedragen van eigenaar. Onlangs nog ving de Toyota Supra, bestuurd door wijlen Paul Walker in "The Fast & The Furious" 550.000 dollar. De Porsche 924 gebruikt door Tom Cruise in Risky Business? Verkocht voor 1.980.000 dollar. Degene waar we het vandaag over hebben is niet anders.

Michael Bay

Dit is een generatie 964 (1988-1994), hier in de Turbo-versie. De auto figureerde in de film "Bad Boys", als de trots van het personage gespeeld door Will Smith. In feite was de echte eigenaar van de auto de regisseur van de film, Michael Bay. Sindsdien wisselde de coupé al verschillende keren van eigenaar.

Deze generatie van de 911 Turbo is inderdaad zeer gewild bij verzamelaars. Momenteel ligt de maximumprijs op bijna 400.000 dollar. Alleen de zeer zeldzame "Lightweight"-versies, geproduceerd in slechts 80 eenheden, kunnen een miljoen waard zijn.

Het exemplaar uit "Bad Boys" is geen lichtgewicht, toch viel de veilinghamer op... 1,43 miljoen dollar, of ongeveer 1,26 miljoen euro. Exclusief kosten, natuurlijk. Dat zou de prijs van een 964 Turbo met tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro's kunnen doen stijgen. Op zoek naar een goede investering? Langer wachten, kan je duur te staan komen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in