Deze zeldzame Porsche was ooit eigendom van een filmlegende

2j geleden

Tijdens haar "Great Brands of the World- verkoop in Parijs op 3 februari, zal Bonhams een 1964 Porsche 904 GTS veilen die een zeer illustere eigenaar had...

Ontworpen voor competitie maar gehomologeerd voor gebruik op de weg, was de Porsche 904 GTS uitgerust met een vier- of zescilinder-boxermotor van ongeveer 180 pk. Ideaal voor uithoudingsraces, werden er tussen 1963 en 1964 slechts 120 stuks gebouwd.

Het exemplaar dat binnenkort door Bonhams in Parijs te koop wordt aangeboden, werd nieuw in de Verenigde Staten besteld door Steve Earle, een enthousiast bestuurder en liefhebber van mooie machines. Na snel van eigenaar te zijn veranderd, werd de Porsche gekocht door een andere zeer beroemde autoliefhebber en meervoudig Oscar-winnaar: Robert Redford.

Hij behield de sportwagen tot 1982, voor hij hem verkocht aan een Belgische verzamelaar. Gerestaureerd in de jaren 90 en uitgerust met een 2-liter-motor uit een Porsche 911, werd de auto herspoten in "Irish Green". De kleur staat hem perfect. Door zijn zeldzaamheid, zijn pedigree en zijn legendarische eigenaar wordt hij geschat op een bedrag tussen 1,46 en 1,69 miljoen euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in