Deze Peugeot 205 werd verkocht voor een fortuin

3j geleden

Deze Peugeot 205 T16, die sinds 1985 minder dan 10.000 kilometer heeft afgelegd, is niet alleen zeldzaam: hij behoorde toe aan een bekende persoonlijkheid uit de wereld van de autosport.

 

Het gaat om niemand minder dan Jean Todt, in zijn vorige levens bekend als voorzitter van de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile), baas van het Ferrari-team en directeur van Peugeot Sport. Het is in dat laatste tijdperk dat de 205 T16 het levenslicht zag.

Om dit rallybeest voor Groep B te homologeren, destijds het summum van de rallysport, moesten er 219 straatauto's worden gebouwd. Deze auto is er een van. Hij komt dus uit de garage van Todt die hem dagelijks (een beetje) gebruikte, hij heeft nog geen 10.000 km op de klok! Bovendien is het een van de eerste geproduceerde auto's, een van de vier in het wit gespoten stuks. De motor is lichtjes opgevoerd, van 200 tot 230 pk.

Met zulke adelbrieven werd er op de veiling door het huis Aguttes hevig geboden. Uiteindelijk werd de Peugeot verkocht voor het mooie bedrag van 419.260 euro!

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in