Waze standaard beschikbaar in nieuwe Renaults

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Veel Waze-fans zullen blij zijn met dit nieuws: de populaire applicatie voor navigatie en reisondersteuning wordt voortaan standaard ingebouwd in de nieuwe Renault-modellen. Daarmee ligt het Franse merk op dit gebied voor op zijn concurrenten.

De nieuwste Renault-modellen, de Megane E-Tech Electric en de Austral, zijn uitgerust met het Google Automotive-multimediasysteem. Dit betekent dat zij al beschikken over de Google Maps-toepassing voor navigatie, die veel efficiënter is dan de overgrote meerderheid van de gps-systemen van de concurrentie. Gebruikers krijgen nu een dubbele keuze om hun reizen te optimaliseren, want ook Waze wordt nu standaard aangeboden. Verwonderlijk is het niet, want het bedrijf is sinds 2013 in handen van de Amerikaanse reus.

Waze is een gezamenlijke navigatietoepassing die data van de gebruikersgemeenschap gebruikt om in realtime de snelste route naar je bestemming te berekenen. De nauwkeurigheid waarmee de aankomsttijd wordt voorspeld en alternatieve routes worden berekend is indrukwekkend. De app werkt ook als een rij-assistent, zoals Coyote, door vertragingen en gevaren op de weg, de aanwezigheid van flitspalen of andere gebeurtenissen die de route kunnen beïnvloeden (wegwerkzaamheden, geblokkeerde wegen, enz.) in real time aan te geven.

Renault is het eerste automerk dat gebruik van de applicatie mogelijk maakt zonder dat een verbinding met een smartphone nodig is. Bovendien zal het display op het volledige 12 duim grote verticale scherm staan, wat in nieuwe voertuigen zelden het geval is bij het gebruik van Apple CarPlay of Android Auto.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in