Tesla S en X met 1.000 pk komen naar Europa!

1w geleden | Nicolas Morlet

Meer dan een jaar na hun introductie op de Amerikaanse markt zullen de Tesla Model S en X "Plaid" in het najaar ook in Europa arriveren. Deze bijgewerkte versies zijn de krachtigste auto's die door de fabrikant worden geproduceerd, met meer dan 1.000 pk!

Laat je niet misleiden door hun bijna ongewijzigde uiterlijk, de nieuwe Tesla S en X hebben een grondige revisie ondergaan: nieuw interieur, nieuw temperatuurbeheer, een herwerkt chassis, en een paar kilo minder op de weegschaal.

Maar bovenal is hun vermogen rijkelijk toegenomen. Drie elektromotoren wekken nu 1.020 paarden op, en dat levert ijzingwekkende spurts op. De 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 2,1 seconden op de Model S en 2,6 seconden op de Model X, terwijl hun topsnelheden respectievelijk 322 en 262 km/u bedragen. De Model S pakt uit met een WLTP-actieradius van 600 kilometer, terwijl de Model X een actieradius van 528 kilometer heeft.

Als vlaggenschepen van het merk liggen de prijzen uiteraard hoog: 139.990 euro voor de S en nog eens 4.000 euro meer voor de X.

Tesla S en X met 1.000 pk komen naar Europa!

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in