Stijl en technologie van BMW 3 Reeks gaan erop vooruit

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Vooral dankzij zijn aantrekkingskracht op de bedrijfswagenmarkt is de BMW 3 Reeks een van de laatste sedans (maar ook aangeboden als break) die in ons land blijvend succes boekt. De update van BMW transformeert het model meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Aan de buitenkant evolueert de 3 Reeks zachtjes. Subtiele wijzigingen volstaan om hem herkenbaar te maken, vooral dankzij de verfijnde koplampen vooraan en zijn nieuwe bumpers, die expressiever zijn en de sportieve look onderstrepen.

Voor de echte revolutie moet je aan boord klauteren. De 3 Serie neemt het interieur over van zijn elektrische neefje i4. De knoppen maken plaats voor twee grote schermen, 12,3 duim voor het digitale instrumentenpaneel tegenover de bestuurder en 14,9 duim voor het centrale paneel. Voortaan doet deze laatste dienst als je de minste parameter wil aanpassen of bepaalde functies van het voertuig wil activeren. Dit scherm bestuurt ook het nieuwe OS8-besturingssysteem van de fabrikant. De uitrusting is standaard verrijkt met automatische driezonige airconditioning en gps.

BMW blijft een ruime keuze aan motoren aanbieden, van benzine en diesel tot plug-inhybrides, inclusief de vierwielaandrijving xDrive. Alle motoren worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat, bediend door een nieuwe kleine hendel als vervanger van het klassieke exemplaar.

Stijl en technologie van BMW 3 Reeks gaan erop vooruit

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in